KIC Ljubljana Tartufi Za božič tartufi ne smejo manjkati

Za božič tartufi ne smejo manjkati

Ni praznikov, če tartufi niso pripravljeni za različne dobrote. Vsi smo se naveličali standardnih božičnih jedi in že vrsto let zelo radi experimentiramo pri tem, da kuhamo različne dobrote iz različnih sestavin. Letos smo si vsi zaželeli, da so tartufi na meniju in to skoraj da na tisoč in en način in tako bo. Poleg vsega tega imamo še neko sušeno in dimljeno zelenjavo. Zelo veliko presnih dobrot in še bi lahko naštevala. Vsekakor potice ne bo. Pršut sicer bo, pa tudi nekaj sira bo, ampak bo tudi sir v neki posebni pridelavi tako, da ne bo tisti, ki ga vsi poznajo. 

Za božič tartufi ne smejo manjkati

Pravijo, da se okus z leti spreminja in dlje časa, ko uživaš kakšno jed, slej ko prej se je naveličaš. Jaz sem se zagotovo naveličala vseh teh standardnih jedi, saj je bilo to bolj ali manj vse, kar smo jedli. Letos smo pa vsi začeli testirati še drugačne okuse, da vidimo, kaj vse bi nam lahko še odgovarjalo. Na ta način sem tudi odkrila, da mi tartufi presenetljivo dobro naredijo. Pa sem jih pred leti že jedla in nisem bila niti najmanj navdušena nad tem. Odkar sem jih pa poleti po naključju naročila, ker me je res zanimalo, kakšna je rižota, kjer so notri tartufi, pa sem bila popolnoma presenečena. Lahko, da so bili tudi bolje pripravljeni kakor tisti pred leti.

Od tiste rižote dalje pa sama redno raziskujem, kako se tartufi lahko še drugače pripravijo in moram reči, da sem naredila še boljšo rižoto, kakor je bila tista v restavraciji, kjer smo bili poleti. To mi je vsekakor dalo še večji zagon, da še bolje raziskujem hrano, kaj vse se da narediti, da se lahko jedi res dobro pripravijo in seveda drugače. Ne vem, koliko časa mi bodo tartufi všeč, ampak dokler mi bodo, bom našla vse recepte, ki so na voljo.