KIC Ljubljana Paradižnikova omaka Veliko jedi, kamor paradižnikova omaka zelo lepo sodi

Veliko jedi, kamor paradižnikova omaka zelo lepo sodi

Veliko jedi, kamor paradižnikova omaka zelo lepo sodi

Verjetno vsak ve, da paradižnikova omaka sodi skoraj kamorkoli k vsaki jedi. Meni vsekakor vedno reži zagato, ko ne vem, kaj točno naj skuham za večerjo in glede na to, da mi paradižnikova omaka zelo všeč in se je nikoli ne naveličam, se velikokrat odločim za kakšno jed, kamor jo dodam in sem rešila celoten problem. 

Danes recimo nisem vedela, kako naj naredim rižoto s čičeriko. Ni mi bilo več do tega, da bi imel v rižoto samo zelenjavo in začimbe in sem se odločila, da bo paradižnikova omaka tudi dodana, ker bo tako rižota bolj sočna. Ko je bila rižota narejena sem ugotovila, da je bilo, mi je predvidevanje popolnoma prav. Rižota z brokolijem in čičeriko, ki je bila najboljša do sedaj, saj je paradižnikova omaka zelo izboljšala okus. Še dobro, da sem jo naredila dovolj, da jo bom imela še za naslednji dan dovolj. Vedno je dobrodošlo, da skuham dovolj hrane za kosilo, da mi ostane že za naslednji dan. Sicer sem tokrat delala večerjo in bom ostanek uporabila za kosilo v službi. Jutri se mi zagotovo ne bo dalo v restavracijo, ker ima zelo veliko dela. Naročati se mi pa tudi ne da hrane, ker mi je v resnici, si že vsa hrana, ki jo dostavljajo prav ni več všeč. Tolikokrat sem si že naročila iste jedi, da jih imam že dovolj. 

Tole, kar sem danes skuhala za večerjo, je pa tako zelo zdrav obrok, da bom prav vesela, ko bom to pojedla jutri za kosilo. Morda bi bila lahko paradižnikova omaka malce bolj gosta in morda bi lahko dodala, kakšne začimbe več, ker se mi zdi, da čičerika kar malce pobere oklu. Ampak to je zagotovo nekaj, kar bom testirala naslednjič, ko bom kuhala to jed in se bom lahko malce bolje posvetila temu, da bo paradižnikova omaka še boljša.