KIC Ljubljana Prebava Zadnje čase mi nagaja prebava in morala sem spremeniti svojo prehrano

Zadnje čase mi nagaja prebava in morala sem spremeniti svojo prehrano

Odkar se spomnim, je moja prebava bila vedno dobra in zdrava. Sedaj pa sem začela opažati, da nekaj ni v redu. Moja prebava ni bila več tako dobra, kot je bila do sedaj. Ker imam bolj kot ne enolično življenje in se tudi vedno enako prehranjujem, točno vem, da je sedaj pri meni nastal težava.

Mene vedno nesejo sladkarije, tako zelo jih imam rada, da jih pojem veliko preveč. Do sedaj, ko je moja prebava bila dobra, nisem imela moči, da bi se odrekla sladkarijam, ker sem jih vedno imela zelo rada in še vedno jih imam. Potem pa mi je nekaj reklo, da se bom morala odreči marsikateri sladkariji, ker drugače bo moja prebava samo še slabša. 

Prvi dnevi brez sladkarij so bili mučni, res sem pogrešala čokolade, bombone, torte, sladoled. Nič od tega nisem več jedla in moji dnevi so bili čisto drugačni, kot po navadi, ko sem sigurno pojedla po eno čokolado na dan. Ne samo da se je pokvarila moja prebava, tudi kilogrami so se nabrali in ker sem vedela, da bi bilo dobro, kakšne 4 kilograme izgubiti, sem še toliko bolj imela motivacijo, da to naredim tudi zaradi prebave.

Po nekaj dneh se mi je prebava uredila, prav vesela sem bila, da se spet dobro počutim in imam energijo. To sem ugotovila, da ko sem imela neurejeno prebavo, se tudi nisem dobro počutila, sedaj, ko je to za mano in je prebava dobra, sem lahko spet srečna. 

Pri človeku je prebava res pomembna, tako da tukaj bi se morali vsi bolj zavedati, kako dobro je, če imamo dobro prebavo, ker tako je naše telo bolj zdravo. Sama sem bila že na predavanjih glede prebave in zato se še tega bolj zavedam. 

Poskrbite zase tako, da bo vaša prebava redna in zdrava.