KIC Ljubljana Tehnični pregledi Tehnični pregledi so nujno potrebni za varno udeležbo prometa

Tehnični pregledi so nujno potrebni za varno udeležbo prometa

Za vsako vozilo, s katerim gremo v javni promet, so tehnični pregledi nujno potrdilo, katerega dobimo, ko preverimo, da je naše vozilo primerno za cestne razmere, tako da ne bomo ogrožali sebe ali pa drugih v prometu. Tako pa je tudi nas ponovno doletelo, da je bilo potrebno opraviti tehnični pregled. To pa zato, ker je naš avto sedaj star že 9 let, kar pomeni, da je potrebno narediti tehnični pregled. Sami tehnični pregledi se sicer morajo opraviti najprej 4 leta po nakupu novega avtomobila, nato šesto leto, osmo, nato pa ponovno vsako leto.

Tako kot vsako leto, pa smo morali tudi letos, pred prijavo na tehnični pregled, avto peljati na servis, da nam ga bo mehanik popravil v meri, da bo avto opravil tehnični pregled. To pa je vključevalo preverjanje zavor, popravilo luči za osvetlitev registrske tablice, menjavo olja in podobno, saj so vse to faktorji, katere bodo tehnični pregledi zahtevali, da so brezhibni.

Tehnični pregledi so nujno potrebni za varno udeležbo prometa

Tehnični pregledi pa niso zastonj in zato se tudi vsakič, ko ga moramo opraviti, dobro prepričamo, da bo avto res prestal vse potrebne preglede, ki jih zahteva sam pregled.

Nato, ko pa smo avto dobili nazaj iz servisa, smo ga odpeljali na tehnični pregled, kjer pa je prestal vse potrebne teste. Na pregledu so mi še preverili vso potrebno obvezno opremo, katera vključuje varnostni trikotnik, prvo pomoč, katere rok uporabe ni potekel, odsevno oblačilo, rezervno kolo in pa žarnice.

Tako smo po uspešno končanem tehničnem pregledu, dobili potrdilo, da je vozilo primerno za cestne razmere, tako da ne ogrožamo sebe ali pa drugih udeležencev prometa. Dobro pa je, da vsi udeleženci prometa redno hodimo na tehnične preglede, saj bodo le ti tehnični pregledi lahko zagotovili, da bo cesta ostala varna in ne bo nepotrebnih nesreč, katere bi povzročila kakšna nepravilnost na delovanju avtomobila oziroma vozila.