KIC Ljubljana Sončni kolektorji Sončni kolektorji so mi prihranili ogromno denarja

Sončni kolektorji so mi prihranili ogromno denarja

Že kar nekaj časa sem sedaj razmišljal o svojih stroških elektrike. Ti pa so bili zelo visoki, saj sem za ogrevanje tudi uporabljal elektriko, tako da sem vsak mesec imel s tem res kar veliko stroškov. Zato pa se mi je zdelo, da bi lahko tukaj naredil nekaj, da bi porabil veliko manj denarja za stroške elektrike.

Sončni kolektorji so mi prihranili ogromno denarja

Tukaj pa so mi nato na misel prišli sončni kolektorji. Ti pa bi mi omogočali, da bi lahko izkoriščal energijo sonca, ter s to energijo proizvajal elektriko, tako d as tem več ne bi imel stroškov. Zato pa sem se najprej pozanimal pri nekaterih prijateljih, ki so imeli doma sončne kolektorje, da bi videl, ali bi se mi to res splačalo. Tako pa sem tukaj dobil zelo pozitivne odgovore, tako da so se mi sončni kolektorji sedaj zdeli še toliko boljša ideja.

Prav tako pa sem se nato še pozanimal, ali bi bila moja lokacija, kjer imam hišo, dobra lokacija za sončne kolektorje, kjer pa se je izkazalo, da bi se lahko sončni kolektorji brez težav postavili na našo streho, saj je ta neprestano pod soncem, oziroma ni v senci, tako da bi lahko sončni kolektorji zbrali ogromno energije.

No tako pa sem se nato res odločil za to investicijo, ki pa je bila kar velika. No skozi čas pa se je izkazalo, da je bila ta investicija več kot pametna, saj sem s tem prihranil kar nekaj denarja, ker so se mi stroški elektrike konkretno zmanjšali. Prav tako pa nisem imel nič stroškov z vzdrževanjem, saj sončni kolektorji sploh ne potrebujejo veliko vzdrževanja. Vse kar je na vsake toliko časa potrebno narediti je to, da se jih očisti, saj se lahko na njih nabere umazanija, ter nato ne morajo zbrati toliko energije sonca, tako da je to vse, kar se tiče vzdrževanja.