KIC Ljubljana Smrad iz odtoka Smrad iz odtoka – kako se ga znebiti na najbolj prijazen način

Smrad iz odtoka – kako se ga znebiti na najbolj prijazen način

Se vam je v svojem domu že kdaj pripetilo, da so se iznenada pojavile prav čudne vonjave, čeprav redno in izjemno dosledno skrbite za red ter čistočo? Najprej se niti niste zavedali, da smrad v resnici prihaja iz kuhinjskega ali pa kopalniškega odtoka. Preverili ste, ali ste odnesli smeti oziroma ali vonj prihaja od tam. Nato ste ugotovili, da je vendarle kriv smrad iz odtoka.

In kako se smrad iz odtoka lahko najhitreje reši, ne da bi pri tem uporabili kakršna koli agresivna sredstva, ki so nevarna tako za ljudi kot tudi samo okolje. Večini najprej na misel pride izvrstna in mnogokrat koristna kombinacija sode bikarbone ter vrele vode. Zagotovo pa imate pri roki še druga prijazna naravna sredstva, ki so morda še nekoliko bolj učinkovita.

Pripravek ledenih kock iz belega kisa ter limone

Za smrad iz odtoka sta torej vrela voda ter soda bikarbona najboljša kombinacija za odganjanje. Seveda se morate postopka pravilno lotiti. Na srečo ni prav nič zahteven. V posodi zavrete čim več vode, ji dodate nekaj meric sode, nato pa vse skupaj zlijete v odtok.

Seveda pa je dobro, da odtok sproti osvežujemo, tako bo smrad iz njega postal še večja preteklost, ki se ne bo ponavljala. Pripravite ledene kocke iz belega kisa ter limone. Zavrite vodo, vanjo dodajte sodo. Kocke stresite v lijak, čez prelijte omenjeno kombinacijo. Limona bo poskrbela za precej večjo svežino. Na takšen način bo smrad iz odtoka kaj hitro pozabljen.

Izogibajte se agresivnim sredstvom za odganjanje smradu iz odtokov

Kljub temu da je večini dobro poznano, da se smrad iz odtoka lahko odpravi na dokaj preprost pa tudi prijazen način, pa vseeno kupujejo draga, povrhu pa še zelo agresivna sredstva. Še vedno so namreč prepričani, da so ta precej bolj učinkovita v primerjavi z domačimi varnimi pripravki. Resnici na ljubo: morda boste z njimi hitreje rešili zadevo, a se vam bo to kje po nepotrebnem obrestovalo. Če pa boste dosledno uporabljali naravne metode, boste tudi sami pri sebi mnogo bolj zadovoljni.