KIC Ljubljana Zunanji fitnes Popoldansko druženje in zunanji fitnes

Popoldansko druženje in zunanji fitnes

Ko imaš enkrat otroka, potem se še kako zavedaš, da otrok potrebuje gibanje. Sama imam sina, ki je živahen otrok in mu gibanje ogromno pomeni, tako nama zunanji fitnes še kako prav pride. Večkrat sva sama in popoldnevi so dolgi. Če sva samo doma, potem nama včasih zmanjka idej in tudi videti je, da sin potrebuje družbo, tako se večkrat kar po šoli zapeljem z avtom, kjer je zunanji fitnes in tam se imava zelo lepo.

Ker je zunanji fitnes tudi zanimiv drugim otrokom, tam moj sin po navadi najde družbo. Takrat se jaz malo umaknem, da se druži z svojimi vrstniki, kar je za razvoj otroka še kako pomembno. Tako jaz z veseljem spijem kavo z drugimi mamicami, malo poklepetamo in opazujemo, kaj delajo naši otroci. Ko vidim, da je ura že veliko, potem sina počasi začnem opozarjati, da bova kmalu šla, seveda mu je zunanji fitnes zanimiv, pa še družbo ima, tako da ga le z težavo dobim domov. To pa mi ne predstavlja noben problem, ker sem vesela, da se otrok igra zunaj in da ni v hiši pred televizijo ali pa da igra igrice. Tako nam mamicam zunanji fitnes pride še kako prav, pa ne samo zaradi otrok, tudi zaradi nas samih, kajti tudi me včasih potelovadimo na napravah, ki jih zunanji fitnes nudi. 

Sama bi rekla takole, da bi vsak kraj zunanji fitnes moral imeti, kajti mladi nimajo kam iti in potem posedajo doma, če bi mogoče imeli v bližini zunanji fitnes potem bi tudi oni izkoristili čas in šli telovadit. Danes skrbeti za svoje zdravje, je še kako pomembno, vse več je opaziti otrok, ki imajo preveliko telesno težo in bi zunanji fitnes še kako prav prišel. Gibanje je zdravje in otroci se morajo gibati in to ne malo, potrebno je veliko gibanja. Sama to vem, zato moj otrok raste z športom in zunanji fitnes je zanj kot igrala za otroke.