KIC Ljubljana Oreščki Oreščki so glavna sestavina pri izdelavi presnih sladic

Oreščki so glavna sestavina pri izdelavi presnih sladic

Oreščki predstavljajo eno izmed glavnih sestavin vsake presne sladice, za katere lahko upravičeno trdimo, da postajajo sladice prihodnosti. Njihova priljubljenost raste eksponentno. Zato se je povečalo povpraševanje tudi po oreščkih in suhem sadju. Presne sladice, kjer nastopajo oreščki v harmoniji s suhim sadjem, navdušujejo vedno več ljudi, ki si želijo čim bolj zdravo jesti. Najprej so na presne sladice prisegali predvsem vegani in vegetarijanci, sedaj pa posega po njih vedno več ljudi, ki si ne želijo več kvariti svojega zdravja in dobrega počutja z nezdravimi slaščicami, kjer so moka, jajca in maščobe obvezne sestavine.

Morda imate še vedno predsodke v zvezi s presnimi sladicami, da se po okusu ne morejo primerjati s klasičnimi. Zagotavljamo vam, da boste potrebovali le malo časa, da se boste nanje navadili in jih tako vzljubili, da boste na standardne sladice pozabili oziroma bodo pristale na stranskem tiru. Oreščki v presnih sladicah se ponavadi uporabljajo za izdelavo testene podlage, nadev pa je ponavadi iz zdravih maščob in suhega sadja. Izdelava presnih sladic je precej bolj preprosta v primerjavi z običajnimi sladicami, kjer je potrebna peka. Njihova priprava vam ne bo vzela veliko časa. Naučiti se morate le nekaj osnovnih pravil, ki veljajo pri pripravi presnih sladic, nato pa natančno sledite recepturi.

Mnogi, ki so se začeli ukvarjati z izdelavo presnih sladic, so postali nad njimi tako navdušeni, da na klasične sladice niti ne pomislijo več. Presne sladice so veliko bolj zdrave, saj vsebujejo izključno le zelo zdrave sestavine, ki kar pokajo od mineralov in vitaminov. Klasične sladice pa se s tem ne morejo pohvaliti oziroma mnogokrat vsebujejo precej nezdrave sestavine, kjer imajo glavno vlogo sladkor in bela moka ter maslo, olje ali margarina. Glede na to, da so presne sladice zelo okusne in zdrave, ne preseneča dejstvo, da imajo med sladokusci vedno več pristašev.