KIC Ljubljana Strešna kritina Nova strešna kritina na naši strehi

Nova strešna kritina na naši strehi

Že nekaj časa opažam, da bo naša streha potrebna obnove. Pred leti so nam strešno kritino podarili sosedi, ker so jo zamenjali za novo in še ni bila slaba. Takrat nismo imeli denarja in smo z veseljem sprejeli to ponudbo. Sedaj pa vidim, da ta strešna kritina vseeno ni v redu. Na strehi je že kar nekaj poškodovanih delov. Vseeno pa sem mislil, da ne bo potrebno tako hitro zamenjati vse skupaj, pa je prišlo močno neurje in je streho še bolj poškodovalo. 

Takrat sem vedel, da bo potrebna nova strešna kritina, ker drugače bomo imeli še več škode, ker nam dež lahko pride v hišo. Prav jezen sem bil, ker to ni majhen strošek, ker sem ogromno časa od doma, saj delam v tujini, nimam nobene želje, da zapravljam denar za obnovo hiše, ker bo itak to hišo dobil sin, jaz pa se bom na stara leta preselil na vikend, kjer resnično uživam. Ker pa je sin še brezposeln in streha je potrebna obnove, bom ta strošek moral imeti. Pozanimal sem se, katera strešna kritina je najcenejša, ker nisem imel namena zapravljati veliko, moja žena se je sicer pritoževala, da bi mogla dati na streho boljšo kritino, sam pa sem bil odločen, da bo strešna kritina najcenejša, potem pa, ko si bo enkrat sin uredil po svoje, si lahko tudi strešno kritino zamenja. 

Tako je sedaj na strehi najcenejša strešna kritina in prav lepo izgleda. Da bi človek na oko videl, da je to neka poceni strešna kritina, se ne vidi, lepo ščiti notranjost hiše in to je to. Sin pa mi je že povedal, da si bo kasneje vse skupaj spremenil in da bo verjetno hišo tudi dvignil, zakaj bi potem jaz sedaj zapravljal toliko denarja za drago strešno kritino.

Related Post

Strešna kritina je najpomembnejši del gradnjeStrešna kritina je najpomembnejši del gradnje

Ko sva se s fantom pogovarjala o sami gradnji hiše, definitivno nisva vedela, kako bi se tega sploh lahko lotila. Noben od naju 2 še nikoli v življenju ni imel neke izkušnje z gradnjo hiše. Njegovi starši so hišo kupili, moji starši pa živijo v stanovanju. Ravno, zato je bilo res zelo težko, ko je prišlo do samega planiranja hiša. Nisva točno vedela, kaj je res najbolj pomembno pri gradnji hiše in na kaj morava biti zelo pozorno. Med celotnim tem pogovorom pa sva se spomnila, da je od fanta stric pred kratkim seveda zgradil hišo. Fant je nekoliko pozabil na to, saj si nikoli ni mislil, da bo prišel čas za to, da bo on kdaj gradil. Potem pa sva seveda stopila do tega strica ter ga povprašala, na kaj je res zelo pomembno biti pripravljen in kaj morava vedeti o sami gradnji.

Strešna kritina je najpomembnejši del gradnje

Prva stvar ki nama jo je omenil stric je bila strešna kritina. Rekel je, da je strešna kritina definitivno najbolj pomembna za hišo, saj je zelo pomembno, da ima hiša zelo dobro strešno kritino, saj lahko zelo hitro pride do kakršnega koli puščanja ali pa bo potrebno strešno kritino tudi zamenjati, kar pa seveda veliko stane. Rekel je, da je tudi zelo pomembno, da je strešna kritina postavljena čim prej, saj je zelo pomembno, da se hiša zelo hitro zapre, zato da potem dež ali karkoli drugega ne pokvari same gradnje. Šele takrat sva se res zavedala, da je strešna kritina zelo pomembna in da bo to ena izmed prvih stvari, ki jih bova morala preveriti.

Takoj ko sva prišla domov iz tistega pogovora, sva se lotila iskanja raznih informacij na spletu in seveda sva pogledala, kakšna strešna kritina stop in kaj si lahko privoščiva. Seveda je strešna kritina zelo širok pojem, saj imamo zelo veliko različnih strešnih kritin, ki lahko pridejo prav. Bila sva zelo vesela, da sva imela vsaj nekaj podatkov oziroma vsaj nekaj informacij, na katerih sva potem lahko gradila.