KIC Ljubljana Izpit za barko Dolga leta sem varčeval, da bom enkrat imel izpit za barko in svojo barko

Dolga leta sem varčeval, da bom enkrat imel izpit za barko in svojo barko

Veliko let je preteklo, ko sem si lahko rekel, sedaj pa je čas, da si lahko grem kupit barko in naredim izpit za barko. To so bile moje želje od 17 leta naprej. Lahko bi izpit za barko naredil že prej, samo nisem želel, ker sem si obljubil da bom izpit za barko naredil takrat, ko bom imel dovolj denarja, da si barko tudi kupim. 

Vsa leta sem pridno delal, ker pa so plače bile bolj male, sem moral res gledati na vsak dinar, da sem kljub skromni plači kaj prihranil, pa če je to bilo samo 10 evrov pa samo tako. Nikoli pa nisem vzel denarja iz svojih prihrankov. Kasneje pa sem dobil boljše plačano službo in tako sem lahko prihranil na mesec trikrat toliko, kot prej. Lahko rečem, da po 23 letih trdega dela in šparanja denarja, sem lahko rekel, da je čas ,da grem delat izpit za barko. Še sam nisem mogel verjeti, da sem to dosegel ,da bom končno imel svojo barko. Prihranil sem celo več denarja, tako da sem vedel, da mi bo denar še ostal, kajti porabiti čisto vse za barko ,pa tudi ne bi bilo pametno za psiho. 

Naredil sem izpit za barko in počasi izbiral barko, čeprav sem že približno veliko let vedel kaj si želim. Pustil sem se presenetiti ,saj so prihajale nove in nove barke, tako lahko da bi se odločil za kaj drugega, vendar so stare želje bile prevelike. Kupil sem takšno barko, ki sem jo sanjal veliko let. 

Moje življenje se je začelo šteti znova, moji novi dnevi so me pomladili, postal sem drugačen, umirjen, srečen, zadovoljen, prav takšen kot sem si vedno želel, z nakupom moje barke in ko sem naredil izpit za barko se mi je svet zavrtel za 360 stopinj.