KIC Ljubljana Časopis Aktualnost časopisa se je danes precej zmanjšala

Aktualnost časopisa se je danes precej zmanjšala

Danes imamo že vse na naših računalnikih, telefonih in tablicah. Internet lahko najdemo že vsepovsod, kar pomeni da smo na tekočem z najnovejšimi novicami in jih zvemo takoj. Ne rabimo čakati do naslednjega dne, da pride v trgovine novejši časopis s pomembnimi novicami.

Včasih, ko še ni bilo tako razvite tehnologije, so ljudje brali časopise. Otroci so jih prodajali po ulicah, dobili so jih v trgovinah in vedno so vedeli kdaj izide nov časopis, da ga kupijo in preberejo najnovejše novice, ki niso ravno nove saj v primerjavi s telefonom je novica v primeru časopisa že stara.

Ker včasih drugega ni bilo so izkoristili časopise. Danes pa časopise berejo večinoma samo starejši ljudje. Starejši ljudje, ki ne znajo uporabljati tehnologije zelo dobro, gledajo televizijo ali pa preberejo časopis. Za njih je to edini vir informacije in imajo dober občutek ko izvejo vse kar svet že ve in so z novicami na tekočem.

V časopisih najdemo vse mogoče, od novic, intervjujev, reklam, križank in podobno. Tako da se ljudje ob listanju časopisa tudi zabavajo. Tisti, ki delajo na vsebini časopisa se pravi razni novinarji, se vedno bolj trudijo za dobre, zanimive in poučne teme. S tem privabijo pralce, da prelistajo celoten časopis in se vrnejo po novega.

Aktualnost časopisa se je danes precej zmanjšala

Danes tudi nekatere šole spodbujajo dijake, da se pridružijo novinarjem in skupaj na neko določeno temo napišejo neko novico, članek, izkušnjo in podobno. Veliko dijakov se zanima za to, večinoma so to dijaki, ki zelo radi pišejo. In s tem se neko znanje in obstoj časopisov širi. Preko mladih probajo obdržati nek obstoj časopisov tako, da jih tudi mladi kdaj pa kdaj preberejo. Niso tukaj samo starejši bralci ampak tudi mlajši. Ljudje, ki pa so vmes pa žal po navadi nimajo časa kupiti in pa brati časopis. Glavne novice in informacije prejmejo preko telefona, ki jih na hitro preberejo in nato nadaljujejo s svojim delom.